Jacqueline Bouvier, a leghíresebb first lady gyönyörű esküvői ruhája

A későbbi Kennedy elnök és majdani felesége, Jacqueline 1952-ben ismerkedtek meg, s egy évvel később már jegyben jártak.


1953-ban világszerte alig találnánk olyannyira sajtónyilvánosságra igényt tartó, ráadásul pozitív eseményt, mint a John F. Kennedy és Jackie Bouvier esküvője. A ceremóniának Rhode Island adott otthont, egész pontosan Newport. Közel 700 fő vett részt a ceremónián, de a mennyegzőt követő partyn majdnem 1000 fő ünnepelte a fiatal házasokat.

Jackie lélegzetelállító menyasszonyi ruháját a híres Ann Lowe tervezte. A leendő first lady divattervező választása nagyon különleges „akció” volt, hiszen nagyon beszédes, hogy a már akkor nagyon komoly pozícióban lévő JFK arája afroamerikai tervezőnőt kért fel a munkára. Igaz persze, hogy Lowe akkoriban már New York egyik legkeresettebb divattervezője volt.

Az ejtett vállú abroncsos ruhához virágokkal dúsan díszített fátyol tartozott, s a később Jackie védjegyévé vált rövid frizura és a szolid ékszerek (aprócska fülbevaló és egy cseppet sem hivalkodó gyöngysor) rendkívüli letisztult, elegáns megjelenést biztosítottak a gyönyörű menyasszonynak.

Scroll to top