Íme, a 10 legszebb esküvő helyszín – Írország

Az előző bejegyzésben New Yorkról írtam, s ezzel összehasonlítva Írország több szempontból is eltérő esküvő helyszín. Egyrészt az előbbi város, míg az utóbbi ország, bár mindkettő egy sajátos mikrokultúra: az egyik Amerikán belül, míg a másik Európában.

newport_ireland_bridge

Írország, ahol kígyók nincsenek, de tündérek annál inkább

A legenda szerint Szent Patrik, Írország védőszentje volt az, aki kiűzte a kígyókat az országból, így ha Te irtózol a tekergő hüllőktől, akkor Írország ideális esküvő helyszín a számodra. Bár, ha csak ez volna az ok, akkor Magyarország is éppen megteszi, mert bár Szent Patrik felénk se nézett, mi is kígyómentesek vagyunk.

Ha mindig is rajongtál a tündérmesékért, és titkon, legbelül mindig azt remélted, hogy az egyik történet végre magával ragad, és részese lehetsz a mesének, akkor Írországban valóra válhat az álmod. Nem véletlen ugyanis, hogy ez a hely a tündérmesék őshazája. A hegyek, az erdők, a kavargó köd és benne a táncoló árnyékok, a vidék zöldellő csillogása, az óceán szirtjei és a 15. századi kastélyok fensége mind megidézik azt a csodát, amire talán kislánykorod óta vágytál.
Írország ráadásul mégiscsak Európa, és nem kell olyan horrorisztikus költséggel számolnod, mint például New York esetében. Ráadásul – ne haragudj, nem tudom megállni – ismét azt kell mondanom, hogy Visegrád ezzel az esküvő helyszínnel is mutat némi rokonságot. Hiszen Visegrádot is a történelem, a hegyvidéki tájék, a természet csodája teszi azzá, ami. Aki mesébe illő esküvőt szeretne, s nem mondott le a gyermekkori álomról, hogy királykisasszony legyen, az Visegrádban is megtalálhatja azt, amiért Írországba indulna.

 

Melyik időszak a legalkalmasabb?

Ha számodra Írország az álmok esküvő helyszíne, akkor érdemes május és szeptember közé tervezned az esküvőt, hiszen ez a legkevésbé esős időszak. Márpedig Írországban a szabad ég alatt az igazi egy esküvő, így ha nem akarod, hogy a ruhád ólomsúlyú legyen a sok víztől, akkor csak május és szeptember között tervezz.

 

A kép forrása: www.all-free-download.com

Scroll to top