Gyerekbarát esküvő

Most megnézzük, mire kell figyelni, ha azt akarjátok, hogy a kisebbek is le tudják foglalni magukat az esküvőn.

gyerekbarát esküvő

Az esküvő az az alkalom, amikor a legközelebbi és legtávolabbi rokonok is, kicsik és nagyok egyaránt megjelennek, és együtt mulatnak az ifjú pár örömére. Na, de hogy a gyerekzsivaj valóban örömteli legyen, és ne az unatkozás és a „mikor megyünk már haza” hangulat uralkodjon el a nagy napon, érdemes bevetni néhány taktikát. Nézzük, mivel lehet örömöt szerezni a fiatalabb korosztály tagjainak!

A hely

A gyerekbarát esküvőn fontos, hogy a kicsik létszámától függően legyen kialakítva egy hely, amelyet csak ők uralhatnak. Ez lehet asztal vagy akár egy helyiség is, de a lényeg, hogy ez legyen az ő bázisuk, ahol szabadon csintalankodhatnak, mialatt nincsenek útban, de közben rájuk lehet látni. Az esti bulihoz pedig – a lehetőségek függvényében – legyen kialakítva egy szoba, ahol egy kellemes tábori hangulatban pihenhetnek, és így a szülők is élvezhetik még egy kicsit tovább az esküvőt, a gyerekeknek pedig valószínűleg tetszeni fog a közös alvás.

Szerepek

Ha nincsenek sokan a porontyok, akkor szét lehet osztani közöttük különféle esküvői szerepeket, nyilván a fontosságot a korosztályhoz igazítva. Így lehetnek gyűrűhordók, koszorúslányok, buborékfújók, és legyen kihangsúlyozva számukra, hogy az ő szerepük nagyon fontos eleme annak, hogy az esküvő rendben menjen. Persze emellett érdemes nekik kisebb figyelemmegtartó feladatokat is adni, így például kincskeresés vagy tombola, amit akár ők is vezényelhetnek.

Játék minden mennyiségben

Mindenféleképp tanácsos, hogy szégyentelen mennyiségben és változatosságban legyenek előkészítve játékok a gyerekzónában. Persze a közeget ki lehet úgy alakítani, hogy az illeszkedjen az esküvő tematikájához, de a lényeg, hogy semmiféleképp ne adjunk esélyt az unalomra. Ha sok gyerek várható az esküvőre, akkor akár egy hivatásos gyerekfelügyelőt vagy úgynevezett gyerekekkel foglalkozó animátort is lehet hívni, aki célirányosan tudja szórakoztatni és vigyázni a kicsiket különféle játékokkal vagy arcfestéssel.

Scroll to top