Az elegáns vőlegény ismérvei (1. rész)

Előző írásunkban már pedzegettük a férfiak esküvői viseletének viselt dolgait, most azonban néhány apróságra is felhívnánk a figyelmet. 


meghan-markle-wedding-2

A konfekció öltönyök rabságában

Bár ma már természetesen nem azt jelenti a konfekció öltöny, mint annak idején a Vörös Október Férfiruhagyár fénykorában, minden esetre érdemes óvatosnak, de mindenekelőtt körültekintőnek lenni. A férfiak szeretik ezt az egészet gyorsan letudni. Felpróbálják, nem rossz, nem tudjuk úgysem, mikor jó, mert nem nagyon van mivel összevetni (ma már nagyon ritka az olyan férfi, aki előszeretettel és ízléssel hord öltönyt. Már a casual is inkább valami nem annyira vasalatlan inget jelent egy 501-essel párodsítva, tisztelet a kivételnek persze, meg hát tisztelet mindekinek, de itt és most az esküvőn tényleg meg kell majd jelenni valahogy). Annak ténye, hogy nem szorít és/vagy nem lóg nagyon, nem jelenti azt, hogy jó lesz. Valószínűleg ettől még egyáltalán nem lesz jó. De nézzünk egy példát a nadrágra. A testesebb férfiak szeretnek kicsit a szükségesnél is bővebb nadrágot hordani, hátha az elfedi a méreteket. Ez ugyanúgy rossz döntés, mint a vékony lábú társaik esetében a hasonló logika (egy kicsit bővebb nadrágban nem tűniuk fel a vékony, talán már-már nőies lábszár). Ezek tévutak.

Érdemes minden esetben szakember segítségét kérni a ruhaválasztáskor, hiszen ő nem csupán arra tud rávilágítani, hogy a mi a legdivatosabb, illetve legdrágább aktuálisan, hanem arra is, hogy mi áll jól a vásárlónak.

Különösen szerencsés lehet mindezzel mélyrehatóbban is foglalkozni, hiszen az esküvő után is, a hétfköznapi életben is alapvetően változhatnak meg a férfiak öltözködési szokásai egy-egy jókor érkező, majd megfelelően pozitív utóhatásokat hordozó stílustippet követően. Uraim, csak türelmesen! Hölgyeim, csak óvatosan. Valahogy így.

Hülyezokni helyett valami más

Manapság óriási divat a korábbi, ’90-es évek elejére jellemző vicces nyakkendő posztmodern utódja, a mindeféle színben pompázó, mindeféle ábrákat (főleg random gyümölcsöket) megjelenítő zokni. Ezek nyilvánvalóan viselőjük roppant izgalmas humorérzékére hivatottak rávilágítani (akárcsak a csodás „egyedi” rendszámtáblák a szélvédő mögött, vagy a hátsó ablakra ragasztva belülről), ezt az önkifejezésmódot azonban egy kicsit érdemes lehet az esküvő idejére komoly önmegtartóztatás idevágó keretein belül parkolópályára helyezni és maradni az öltönyhöz stílusban és színben is passzoló variációk mellett. Van olyan, hogy az esküvő stíéusába ez is belefér, de a legtöbb esetben a klasszikus utat választják a párok – ott pedig nem mutat jól egy neonzöld, avokádós zokni.

Scroll to top