Esküvői-karácsonyi ajándék – 1. rész

A legjobb ajándékötletek valahogy mindig a keresetlenség pillanatában ugranak elő. Viszont sokaknak komoly fejtörést okoz, hogy ajándékot válasszanak a szeretteiknek. A menyasszonynak vagy a vőlegénynek, illetve a jegyespárnak szánt karácsonyi ajándék pedig még komplikáltabbnak tűnik, holott épp ellenkezőleg: ehhez vannak szuper támpontjaink. Neked is segítek egy-két tippel!

1412196494_heart_exeter798

Ezeket inkább hagyd a boltban

Először is néhány szót arról, hogy mit ne: A legrosszabb, amit tehetsz, hogy egy tematikus boltban (legyen az akár webshop) kiválasztasz valami „esküvőset”, valamit, amin van egy sematizált menyasszony, vőlegény, jegyespár, gyűrűk stb.. Ez annyi, mintha felkapnád az első utadba kerülő „esküvős süteményes dobozt” (még akkor is, ha egyébként heteken keresztül ment a rágódás, hogy mit is kellene venni).

Egyedi karácsonyi díszek

A cikk elején azt írtam, hogy nem is olyan nehéz jó esküvői-karácsonyi ajándékot kitalálni. Ennek egyik oka az, hogy akár a praktikum is vezetheti a kezedet. Számtalan dolog van, ami még hiányzik a jegyespár háztartásából, s míg a botmixer nem feltétlenül a legjobb ajándék karácsonyra, vannak olyan tárgyak is, melyek szükségesek, de egyben meghittek is.

Ilyen például a karácsonyfadísz, melyre a legtöbb pár biztos nem gondol – legalábbis nem az „első körben”. Pedig nagy hiány, ha elfelejtődik, s rohamléptékben kell pótolni karácsony előtt néhány nappal.

Esküvői-karácsonyi ajándékként szerintem bensőséges és kifejező, ha gravíroztatod az üveggömböket (vagy legyenek bármilyen formájúak is az általad választott díszek). Ma már szinte végtelenek a lehetőségek, lehetnek nevek, de lehetnek akár arcképek, helyszínek sematikus képei (vagy pl. térképi megjelölés arról, ahol először találkoztak) stb.

Egy egész kis történetet összeállíthatsz a különböző díszekből, ami a jegyespár találkozását, kapcsolatukat idézi meg.
A csomagolás pedig egyenesen adja magát! Díszítsd fel ezekkel a karácsonyfát, hogy ez alatt ünnepelhessétek a házasságkötés előtti utolsó közös karácsonyt, s Ők majd ez alatt ünnepelhessék az elsőt.
Azért ne feledkezz meg dobozd is csináltatni a díszeknek :)

Scroll to top