Esküvői illemszabályok „born to be wild” típusú meghívottaknak (1.)

Van néhány alapvető fontosságú alapszabály, amelyeket érdemes, vagy még inkább „tanácsos” betartani egy esküvőn, amennyiben a meghívottak listáján mi magunk is helyet kaptunk.

easyrider10-e1563053922353

A plusz egy fő valóban plusz egy fő

Tényleg csak egy valakit vigyél magaddal pluszban, ez az egy valaki pedig (ha esetleg nem elég nyilvánvaló a meghatározás), többnyire a párod kellene, hogy legyen. Előfordulhat, hogy a tesódat viszed, persze, ezzel talán nincs is gond, de ne értsük félre a meghívóban virágnyelven foglaltakat. Egy random haverodat, vagy barátnődet ne vidd magaddal, mondván, hogy „hát plusz egy fő…” – hidd el, nagyon kellemetlen tud lenni egy ilyen félreértés.

Az elején csak óvatosan!

Természetesen az alkoholfogyasztásra gondolunk, és talán jobb azonnal megjegyezni, hogy inkább végig csak óvatosan, és lehetőleg egymásra is ügyelve. Hidd el, hogy nem lesz az úgy jó a jövőben sem, ha a friss házasoknak az marad meg legerőteljesebb benyomásként az esküvőjükről, hogy folyamatosan röhögtél és marháskodtál a ceremónián, majd tíz körül úgy kellett elvitetni egy taxival és hat másik meghívott segítségével.

Nem jó poén beordítani a „szóljon most, vagy hallgasson örökre” után

Pedig sokan megteszik. Főleg azért, mert senkit sem penderítenek ki emiatt egy esküvőről, hiszen  mindenkinek remek a humorérzéke ugyebár. Ha lehet, ezt mellőzzük inkább, mert nagyon kellemetlen heteket okozol az ifjú pár azon tagjának, amelyik elhelyezte a te nevedet is a meghívottak listáján.

Mit ne csinálj még egy esküvőn, még annak ellenére sem, hogy neked se Isten, se ember nem szabhat határokat, mert vadnak születtél? A következő bejegyzésünkből kiderül.

 

 

Scroll to top