Esküvői frizura, a Te igényedhez szabva

Mire eljön az esküvő hónapja, a legtöbben már túl vagyunk számos katalógus és hajstílus átböngészésén.
Ha még mindig vannak kétségeid, milyen frizura állna igazán jól Neked, most segítünk, hogy kiválaszthasd a hozzád leginkább illő hajstílust.

best-wedding-low-buns-2017-692x463

Ha kissé szögletes arcod van…

Az arcod a homlokod és az állcsontod magasságában közel azonos szélességű. Ez a forma nagyon karakteres, így lágyítást kíván. Ehhez válassz rövid vagy középhosszú fazont. Ha a hajadat hullámosra csináltatod, azzal nagyon hatékonyan tudod oldani az erős arcélek hangsúlyosságát, ugyanígy egy laza frufruval.

Tipp: Mindenképp kerüld a hosszú egyenes fazont, mert az összenyomja, és így zsúfolttá teszi arcodat.

A háromszögletű arc…

Nagyon drámai, mégis nőies. Tulajdonképp bármilyen frizura jól állhat neked. Viselj bátran rövidebb fazonokat. Akkor viszont érdemes a hangsúlyt a nyak és tarkó vonalára helyezni.

Tipp: Ne fésültess az arcodba túl sok hajat, és ne vágass karakteres frufrut, nehogy eltereld a figyelmet az arcod kellemes vonásairól.

Ha az arcod szív alakú…

Az arccsontod széles, az állad pedig kissé hegyes, akkor az áll alatti vagy annál hosszabb frizurák lesznek előnyösek számodra. Még inkább érvényes ez a lépcsőzetesen vágott fazonokra. Fontos: ha frufrut vágatsz az legyen aszimmetrikus. Ha rövid hajat hordasz, akkor a hangsúly a tarkód magasságában legyen.

Tipp: Semmiképp se viselj a fejtetőn magas frizurát, mert azzal az arcod amúgy is hangsúlyos felső részét erősíted.

Hosszúkás arc esetén…

Rövid vagy félhosszú frizurát érdemes választanod. Ezek közelítik az arcformádat leginkább az oválishoz. Fontos, hogy a hajad oldalt legyen hangsúlyos. Még jobb, ha laza frufrut hagysz. Azzal is kitűnően oldhatod a hosszúkás hatást, ha a frizurád körvonala kerek vagy ovális.

Tipp: Óvatosan a lépcsőzetes vágással, mert azzal növelheted az arc méretét. Ha viszont jól választasz, lágyabb vonalakat eredményez.

Ovális arcod van?

Akkor az arcod hosszabb, mint amilyen széles, legszélesebb pontja pedig valahol a fülek vonalában van. Nos, ha ebbe a csoportba tartozol, akkor szerencsés vagy a frizurák terén ovális arcformával ugyanis nehéz rosszul választani.

Tipp: Talán az egyetlen, amivel elronthatod, ha túl karakteres, vastag frufrut vágatsz magadnak.

Kerek arccal…

Válassz magas feltűzést, vagy a fejtetőn hangsúlyos rövid hajat. Fontos, hogy a választékod legyen aszimmetrikus, az arcodba hulló tincseket szintén fésüld aszimmetrikusan.

Tipp: A frufru nem előnyös, mert szélesíti az arcot, akárcsak a bubifrizura. Ha göndör hajad van, alaposan gondold meg hogyan vágatod le, hogy ne váljon hátrányodra.


Tetszett a cikkünk? Kövess bennünket a Facebookon is!

Scroll to top