Esküvői buli a kertben?

Kedves közhely, hogy a lányok már jóval azelőtt az esküvőt tervezgetik, hogy a lánykérés egyáltalán megtörtént volna. Ám a sok tervezgetés után, amikor a költségek ítélőszéke elé kerül az álomesküvő, előfordulhat, hogy néhány dologról le kell mondani. Persze nem mindegy, hogy miről!

eskuvoi_buli_a_kertben_megteritett_asztalok

Költséghatékony helyszín – vagy mégsem!

A kertben megtartott esküvői buli a lehető legolcsóbb megoldás – legalábbis, ez az ember első gondolata. Azonban sok-sok érv támasztja alá, hogy ennél azért összetettebb a kérdés. Mit jelent otthon megrendezni az esküvői bulit? Először is azt, hogy szűk körben tartjátok, hogy a család és a közelebbi barátokon kívül nem sokan ünnepelhetnek majd Titeket.

Ez elsősorban nem a kert méretén múlik. Ha jelentősebb számú társaságot szeretnétek meginvitálni, muszáj lesz catering szolgáltatást igénybe venni, esetleg asztalokat, székeket stb. bérelni, megoldani a hangosítást és számtalan más olyan apróság is előkerülhet, amire nincs felkészülve a háztartás. Így pedig már rég tovatűnt az, amiért a saját kertre esett a választás: a költséghatékonyság.

Persze, ha tudatosan választjátok, akkor a DIY (do it yourself – csinál magad) típusú esküvői buliknak valóban tökéletes helyszínt nyújthat a kert. Mindenesetre ebben az esetben is érdemes ajánlatot kérni 1-2, amúgy szimpatikus „helyszíntől”, s ezt összehasonlítani egy időben elkészített előkalkulációval a kerti partyról.

Amire még érdemes külön figyelmet fordítani, az a szomszédság hozzáállása. Ha a szomszédokkal nem lett előzetesen egyeztetve az esküvői buli napja, és nem bólintottak rá az azzal járó éjszakai hangoskodásra, akkor sajnos könnyen véget is vethetnek a bulitoknak, csendháborításra hivatkozva (ez manapság egyre gyakoribb jelenség, így érdemes komolyan végigkérdezni a szomszédokat).

Összességében a kertben megtartott esküvői buli tökéletes csúcsdísze lehet a Nagy Napnak, de csak akkor, ha pontosan tisztában vagytok a határaival, illetve biztosak vagytok benne, hogy amit elterveztetek, az az otthoni körülmények között is megvalósítható úgy, hogy a költségek közben nem szöknek olyan magasra, hogy a bérelt helyszín összességében jobban megérte volna.


Ismerjétek meg Visegrádot, az esküvők városát – Kövessetek minket Facebookon is!


 

Scroll to top