Esküvő az ősz színeiben

Ma adunk néhány ötletet arra vonatkozóan, milyen színpalettával érdemes dolgoznotok egy őszi esküvő szervezése esetén.

ősz szín

Vörösen és sárgán izzó falevelek, halovány kék égbolt, a lehullott avar bordó és barna elegye… Bármennyire is szomorkás ez az évszak, mégis telis-tele van élettel teli, eleven színekkel, melyeknek minden őszi esküvőn kötelező visszaköszönnie. A fehér menyasszonyi ruhához sem kötelező ragaszkodni ebben az esetben, hiszen – bár, mint mindenhez, az őszhöz is jól áll a fehér – maga az évszakválasztás az esküvőhöz is valamelyest egy hagyományoktól elrugaszkodó forma. Ez által elegáns dolog a tradicionális kellékekbe is belecsempészni némi finoman lázadó vonalat.

Bohém és visszafogott

Valószínűleg már minden szépérzékkel rendelkező embert megragadott már az az őszi kép, mikor a már lanyhuló napsugarak égő sárgává festik a juharfák aranyló leveleit. Olyan az egész, mint egy tündéri látomás, és ez miért is ne kaphatna helyet az esküvőtökön. Hogy azonban az őszi hangulat ne hajoljon át a kora nyári repcés kavalkádjába, érdemes mélyebb kontúrokat belevinni, így feketét, vagy még inkább mély barnát.

A klasszikusok

A szolidabb árnyalatok ugyanolyan kitűnően megállják a helyüket októberben, mint tavasszal. A pasztellszínek, mint a hamvas rózsa és kék, vagy a pezsgőszín és pasztell zöld remekül társítható akár a sötétkékhez, a téglaszínhez, de még a feketéhez is. Elveszik a sötét árnyalatok komorságát és élét, ellenben nagyon kifinomult hangulatot fognak kelteni a nagy napon.

Ezerarcú tündér

Az ősznek számtalan arca és jelleme van, melyeknek mindegyike teret kap egy színvilágban, amely erre az évszakra jellemző… Tulajdonképpen alig akad olyan szín, amely ne illene ehhez az ezerarcú szépséghez, így ha ősszel tartjátok az esküvőtöket, a döntésetek jutalma a hatalmas választék lesz. Ez az a háttér, amely előtt bátran megmutathatjátok a saját világotokat és ízléseteket, mivel képtelenség mellélőni.

Scroll to top