Esküvő a Dunkanyarban

Egy tökéletes esküvő a Föld szívcsakrájának gócpontjában és a szélrózsa minden irányából páratlan panorámával körülvéve… Ki ne vágyna erre?

visegrad-163190_1920

Nem hiába töltötte Mátyás király és Beatrix királyné Visegrádon az esküvőjüket és a mézesheteket, hiszen a táj bája és szelíd romantikája tökéletes háttérként szolgálhat egy ifjú párnak ahhoz, hogy eltöltsenek kettesben néhány felejthetetlen napot vagy hetet. Most összeszedtük, miért érdemes a Dunakanyarban tartani az esküvőtöket!

A környezet

A látványtól, ahogy a Duna kecses kanyarulata kettészeli a hegyekkel tarkított vidéket, az ember már-már elfelejti a modern világ gondjait, bajait, és egyfajta ősi éteri nyugalom keríti hatalmába. Ez a gyöngyszem nem hiába ihletett meg annyi művészt a múltban, de talán a jelenben és a jövőben is. Úgy tartják, a Föld szívcsakrája pont ezen a vidéken, a Pilisben található, és ez igaz, vagy sem, de valamitől télen-nyáron folyamatosan vibrál és lélegzik a vidék. Mindez pedig az egymásnak tett eskütökhöz is gyönyörű alapot adhat.

Tematika

Visegrád nemzetközileg is híres a hagyományőrző programjairól, de nem is hiába, hiszen a város és a környék látnivalói egytől egyig őrzik az elmúlt évszázadok tekintélyét és varázsát. Ha rajongói, vagy legalábbis követői vagytok a reneszánsz történelemnek és kultúrának, és az esküvőtöket is szívesen tartanátok ilyen témában, akkor minden tekintetben kitűnő választás lehet itt töltenetek a nagy napot. Olyan nem mindennapi helyszínen is tarthatjátok az esküvőtöket, mint a Fellegvár, a Salamon-torony vagy éppen a Királyi Palota.

Elhelyezkedés és szervezés

Praktikusság szempontjából is érdemes ezt a helyet választanotok, hiszen sok esetben a rokonok elszórtan helyezkednek el az országban, de a fővárostól alig egyórányira lévő Visegrád egységesen jól megközelíthető minden irányból. A város egyébként igen felkapott az esküvők tekintetében, így a helyi éttermek és hotelek is kellő rugalmassággal, rutinnal, na és persze külön kedvezményekkel kedveskednek az ifjú párnak és a násznépnek.

Scroll to top