Derítsd fel a terepet! – Az eljegyzési vacsora

Amikor mindketten küszöbön érzitek azt a nagyszerűen izgalmas pillanatot, mikor nem csak a szívetekben, hanem nyilvánosan is menyasszony és vőlegény lesztek, felmerül a kérdés: mégis hogyan tudassátok ezt nem minden napi hírt szeretteitekkel.

eljegyzési

Manapság talán a közösségi média platformjain a legelterjedtebb bejelenteni az eljegyzés hírét a szélesebb közönség felé. Ez azonban nem túl elegáns megoldás. A szüleitek, testvéreitek, legközelebbi barátaitok ne feltétlenül a netes profilotok alapján tudják meg, hogy az életeteket meghatározó döntést hoztatok.

Egy a szűkebb baráti és családi körben tartott exkluzív, szolidan ünnepélyes vacsora kiváló alkalom lehet arra, hogy egy ilyen horderejű lépést bejelentsetek. Egy ilyen alkalom arra is remek terepet kínál, hogy kicsit közelebbről megismerhessék egymást azok az emberek, akik mindkettőtök életében jelentős szerepet játszanak.

Az eljegyzési vacsora indokánál fogva ünnepélyes esemény. Nem követel meg azonban semmi formalitást, és nincsenek a szervezésére vonatkozó konkrét etikai szabályok sem. Illik elegánsan megjelenni, valami apró ajándékkal kedveskedni a párnak. Nem szükséges azonban beszédet tartani. Elég, ha valamelyik örömapa vagy örömanya tósztot mond, és koccintotok vendégeitekkel a jeles alkalom tiszteletére.

A legfontosabb, legkedvesebb hozzátartozóitok felé nyújtott gesztus mellett azonban számos járulékos előnnyel is járhat az eljegyzési vacsora. Ez az alkalom ugyanis kiváló lehetőséget kínál arra, hogy lelkes segítőket toborozzatok jövendőbeli esküvőtök szervezéséhez. Felkérhetitek a tanúkat, esetleg a vőfélyt. Menyegzőtökre vonatkozó terveitek vázolásával pedig azt is felmérhetitek, mi az, amivel a hozzátok legközelebb álló embereket megörvendeztethetitek.

Tipp: Érdemes azt az éttermet választani az eljegyzési vacsora helyszínéül, ahová az esküvői szertartás utáni vacsorát is tervezitek. Így lehetőségetek nyílik kicsit körülnézni a terepen, felmérni az ételek minőségét, a kiszolgálás színvonalát, esetleg ajánlatot, brosúrákat kérni a főpincértől.

A minden évszakban gyönyörű látképpel büszkélkedő Visegrád néhány nagyon jó, esküvői díszvacsora helyszínéül is alkalmas éttermet tudhat magáénak, ilyen például a hangulatában egyedülálló Renaissance Étterem.
Ha Visegrádon tervezitek majdani esküvőtöket, mindenképpen gyertek el már korábban is, kóstoljatok bele egy kicsit a hangulatba!


További esküvői tippekért és érdekességekért kövess bennünket a Facebookon! 

Scroll to top