Az ősz édes ízei

Dobjátok fel az esküvőtöket az ősz színeivel és ízeivel! Adunk ehhez néhány ötletet.

őszi esküvői édesség

Az esküvői vacsora fő műsorszáma a menyasszonyi torta, azonban a körítést képező édességek is majdnem olyan fontosak. Érdemes gondosan kiválasztanotok azt a cukrászt, aki majd az édesség remekeket az asztalotokra varázsolja, ugyanis mindössze az ő képességeitől függ az, mit tud megvalósítani a fantáziátokból, amely egy őszi esküvőnél valóban szárnyalhat. Az ősz ugyanis a mindenféle termények és színek fő szezonja, melyekből egy profi számára gyerekjáték kihozni a felejthetetlen desszerteket.

Sokszínűség

Használjátok ki az évszak sokszínűségét, és kombináljátok bátran az ízeket. Megannyi friss finomság érhető el ezekben a hónapokban, melyekből fantasztikus desszertköltemények varázsolhatóak, így az alma, az erdei bogyós gyümölcsök, a szőlő, a füge, a dió, a mogyoró, a gesztenye, valamint a sütőtök. Ezek ráadásul tele vannak értékes vitaminokkal, így érdemes őket úgy elkészíteni, hogy mindez meg is maradjon bennük a tálaláskor is, hogy valóban értékes menüt varázsolhassatok a vendégek elé.

Természetes díszítés

Az őszhöz kiválóan passzolnak a naturalista kiegészítők, így a sárguló falevelek, a folyami kövek, valamint az ősszel nyíló virágok narancssárga és lila elegye, mely színkombináció egyszerre képes elegáns és bohém hatást ébreszteni a jelenlévőkben. A fa és ódon fém díszek és kellékek is remekül idomulhatnak a természet ihlette tematikához; érdemes beszerezni vagy bérelni néhány díszesen faragott fa vagy antik hatású fém, többszintes süteménytálalókat.

Használjátok ki az évszak előnyeit!

Értjük ez alatt, hogy végre újra reflektorfénybe kerülhetnek a krémes, kényesebb desszertek, mint amilyenek a creme brulée-k, panna cották, pohárkrémek, és a hagyományosabb habos sütemények. Ezek nemcsak könnyűek és ez által könnyebben fogyaszthatóak, mint a tésztásabb édességek, hanem a díszítésük is valamivel szabadabb. Természetesen a tárolásról ezúttal is gondoskodni kell, azonban kevésbé viseli őket a fogyasztásig való várakozás, mint a nyári kánikulában.

Scroll to top