Amit gyakran elfelejt az ifjú pár: kedvenc dalok listája

Bizony annyi teendővel jár egy esküvő, hogy nagyon sok esetben a leglényegesebb tennivalók közül is jó egynéhány a sor legvégére kerül. Így van ez sokszor a zenék kiválasztásával is.


wedding-dj-3_orig

Persze igaz, hogy egy gyakorlott DJ számára nem okoz gondot a helyszínen, pillanatok alatt összeállítani egy kifejezetten a pár számára szóló setlistet, ráadásul arra is tud figyelni még megfelelő arányérzékkel, hogy amennyiben mondjuk Joan Baez rajongó a feleség és Tom Waits fanatikus a férj, azért meghívottak se érezzék azt, hogy negyven perc pezsgőspohárba mélyedést követően a legjobb, ha szépen hazamennek, mert az életnek mondjuk nincs értelme.

Lényeges, hogy a kedvenc előadóitok listáját adjátok le még időben a szervezőtársaknak (vagy eleve a DJ-nek, ha Ti álltok vele közvetlen kapcsolatban), így egész biztosan nem lesz probléma a széttartó zenék egymásmellettiségével, ahogyan attól sem kell tartanotok, ha egyeztettek a felelőssel, hogy bizonyos, általatok kifejezetten kerülendő dalok, vagy előadók is helyet kapnak majd az este zenei palettáján.

Tudnotok kell ugyanakkor, illetve fontos elfogadni azt a tényt, hogy a közönségnek lesz egy általánosabb, valószínűleg „szokványosabb” ízlése, így azt semmiképpen sem javasoljuk, hogy kizárólag egy zenei stílus képviseltesse magát a zenei kínálatban, mert nagyon hamar megkapjátok majd az első kellemetlen kritikákat, illetve az is elképzelhető, hogy a tánc akár teljesen megszűnik. (Itt kivételt képez, ha konkrétan karakterizáljátok az esküvőt és mondjuk az 1920-as évek hangulatát idézitek, esetleg a dualizmus korát, mert ilyen esetekben a zene is mindvégig kapcsolódhat a korszakhoz, mégsem érzi majd senki sem kellemetlennek a jelenséget, sőt!)

Scroll to top