Esküvő a Dunakanyarban

Az esküvő helyszín kiválasztása komoly döntés, hiszen meghatározza az egész ceremónia hangulatát. A Dunakanyar mesebeli táj; az erdő illatával, a folyó és patakok halk zúgásával elbűvöli az ide látogatót. Öröm látni a frissen egybekelt párok mosolyát, ahogy körbe tekintenek a Salamon-torony tetejéről, vagy a Fellegvár teraszáról, majd boldogan egymásra néznek, közös életük kezdetén. Ide várunk benneteket is!

Helyszínek

Mondd ki a boldogító igent Visegrádon, az esküvők városában!

Rólunk mondták

„...nem találtunk volna szebb és jobb helyet életünk legfontosabb napjának átélésére, ezt az egész rokonság és barátok visszajelzése is igazolja.”Vető-Boros Krisztián és Tímea a Sirály Étteremről
„Köszönjük az esküvőnk szervezésében és lebonyolításában nyújtott magas szintű professzionalizmust és segítséget. Köszönjük, hogy maradandó, örök értékű élménnyé varázsoltátok az esküvőnket. Extra köszönet a felszolgáló személyzetnek /Milán és Feri/.”Márton Tomi és Clare a Renaissance Étteremről

Blog bejegyzések

 • The-Albee-s-Garden-Parties-Olympia-WA-57c20cda-e0e0-4c72-81b8-c56a5ab11f26-97450e389c42885476f1fbe9bc5bca5a

  Ha a ceremónia és a lagzi is ugyanott lesz, akkor sokkal egyszerűbb a dolgotok, ráadásul ez az opció évszakfüggetlen…

  The-Albee-s-Garden-Parties-Olympia-WA-57c20cda-e0e0-4c72-81b8-c56a5ab11f26-97450e389c42885476f1fbe9bc5bca5a

  Welcome drink

  Az érkezők fogadásával kapcsolatban egyeztessetek a helyszínnel, hiszen lehet, hogy erre külön nem gondolnak feltétlenül (bár a legtöbb esetben ez nem lehet probléma). Ha van olyan süti például, amit a dédmama mindenképp szeretne elkészíteni, majd kínálni, aligha van jobb pillanat. Italok terén pedig bár szabad a pálya nyilvánvalóan, de a rövideket egyelőre hagyjátok még pihenni…
  Kávézási lehetőség azonban mindenképpen legyen!

  Kint. vagy bent?

  Jó időben mindenki jobban érzi magát, ha odakint időzhet, egy pohár itallal, egy darabka finom aprósütivel a kézben, gyűjtögetve az ismerősöket, beszélgetve, sétálgatva. Ez odabent sem feltétlenül probléma, de attól mindenképp óva intenénk, hogy nem sokkal az érkezést követően máris leültesd a vendégeket.

  Ceremóniamester ON

  A ceremóniamester, vagy a vőfély a várakozás ezen rövidke órájában is hatalma szerepet játszik, hiszen nagyon fontos, hogy legyen valaki, aki tudatosan, saját szerepét ismerve tájékoztassa a vendégsereget a program hamarosan következő részleteiről, vagy az aktuális lehetőségekről.

  Érdemes minden kapcsolódó részletet egyeztetni a helyszín tulajdonosával, jóval a nagy napot megelőzően, hogy minden a legnagyobb rendben történhessen a vendégek érkezése körül is, de aggodalomra nincs okod, ha profi esküvőhelyszínt választottatok.

 • 637f5e6b2af01ff569d4165d970f2c35

  Az esküvő napján már óriási a készülődés, hiszen a hajrában vagytok. Viszont hamarosan érkeznek a vendégek, úgyhogy az idő szinte lejárt. bármily fájó is legyen. De hol és hogyan fogadjuk a messze földről érkezett sokaságot?

  637f5e6b2af01ff569d4165d970f2c35

  Kétrészes kis sorozatunk első része azoknak szól, akik rendelkeznek olyan, nagyobb méretű kerttel, ahol a hozzájuk legközelebb álló, legfontosabb vendégeket tudják fogadni, még a ceremóniát megelőzően, s esküvőjük a nyárra esik majd.

  Pezsgőzni túlzás lenne, de egy finom ital jól fog esni…

  Pezsgővel még ne készüljetek a vendégvárásra, hiszen pezsgővel koccintani majd csak a boldogító igent követően lesz stílszerű. Ellenben egy gyűszűnyi pálinka, egy korty finom, könnyed fehérbor, vagy rozé, esetleg ízlés szerint egy fröccs kiváló lehet. Üdítőkkel, ásványvízzel, házi szörpökkel, limonádéval is készülhettek, hiszen itt még sokan fognak vezetni.
  A legkézenfekvőbb talán egy italos önkiszolgáló asztal felállítása a kert egy frekventált pontján.

  Dohányzó részleg kijelölése

  Hiába üldözzük egyre többen a dohányzást, egy-egy társaságban még mindig 30% körülire tehető nagyjából a dohányosok száma. Figyelj oda rájuk is! Egy megfelelően szeparált, de igényes hamutartóval, ülőhelyekkel is rendelkező pontot válasszatok dohányzónak! Ugyanakkor fontos, hogy a füst ne zavarhassa a nem dohányzókat.

  Egy aprócska játszósarok

  Egész biztos, hogy gyerekek is lesznek majd a vendégek között. Nagyon egyszerű a feladat: kérjetek kölcsön a gyerekes ismerősüktől, vagy jó fej szomszédoktól néhány kerti, vagy kertben is hazsnálható játékot, esetleg egy kisasztalt néhány kisszékkel. nem kell túlzásba vinni, nem nagy feladat, de annál nagyobb öröm a kicsiknek és a szüleiknek is.

   

 • esküvői kérdések

  Következzen a minden esküvőre kisebb-nagyobb mértékben jutó, “sosem volt még ilyen jó”-jellegű kérdésekből még egy pár!

  esküvői kérdések

  Hát, azért ez nem lehetett olcsó. Apud is fizetett bele?

  Ugye, hogy ez egy olyan kérdés, amivel kapcsolatban nem tudod elképzelni, hogy valaha is képes lenne bárki is feltenni bármilyen körülmények között? Pedig nem ritka. Néha egy kicsivel cizelláltabb, néha valamivel allegorikusabb, de gyakran megjelenik.

  Mire költitek majd a pénzt?

  Ízléstelen lenne azt mondani, hogy válóperre, ezért inkább igyekeztek kevéssé cinikusak maradni. Ne tegyétek! Válaszoljatok minél nagyobb marhaságot! Ez a ti esküvőtök, úgy hülyültök, ahogyan kedvetek tartja.

  Ugye a húgodék esküvője tavaly előtt volt, jól emlékszem?

  Igen Márti néni, jól tetszik emlékezni. Ott azt a kérdést tette fel a húgom férjének, hogy ez a második esküvő ugye tartósabb lesz. Igen, emlékszem. És valóban. Miénk a második a sorban.