Esküvő a Dunakanyarban

Az esküvő helyszín kiválasztása komoly döntés, hiszen meghatározza az egész ceremónia hangulatát. A Dunakanyar mesebeli táj; az erdő illatával, a folyó és patakok halk zúgásával elbűvöli az ide látogatót. Öröm látni a frissen egybekelt párok mosolyát, ahogy körbe tekintenek a Salamon-torony tetejéről, vagy a Fellegvár teraszáról, majd boldogan egymásra néznek, közös életük kezdetén. Ide várunk benneteket is!

Helyszínek

Mondd ki a boldogító igent Visegrádon, az esküvők városában!

Rólunk mondták

„...nem találtunk volna szebb és jobb helyet életünk legfontosabb napjának átélésére, ezt az egész rokonság és barátok visszajelzése is igazolja.”Vető-Boros Krisztián és Tímea a Sirály Étteremről
„Köszönjük az esküvőnk szervezésében és lebonyolításában nyújtott magas szintű professzionalizmust és segítséget. Köszönjük, hogy maradandó, örök értékű élménnyé varázsoltátok az esküvőnket. Extra köszönet a felszolgáló személyzetnek /Milán és Feri/.”Márton Tomi és Clare a Renaissance Étteremről

Blog bejegyzések

 • esküvőn aláíró kéz

  Nagyon lényeges – a szervezés miatt is -, hogy már jó előre tisztában legyetek a rendelkezésetekre álló határidőkkel, hiszen az esküvő polgári folyamata komoly procedúra bürokráciai/hivatalos értelemben is.

  esküvőn aláíró kéz

  Először is, kötelesek vagytok előre bejelenteni a házasságkötés szándékát. Az anyakönyvvezető minimum 30 nappal a szándék bejelentését követő időpontra tűzheti csak ki az esküvőt, korábbra semmiképpen. Az illetékes jegyző az egyetlen személy, aki alapos indoklást követően felmentést adhat a legalább 30 napos várakozási idő alól.
  Ennek a várakozásnak a lényege a szándék komolyságának igazolásában rejlik, illetve azért is fontos, mert a világ azon pontjain, ahol bejelentés nélkül, akár azonnal is lehet házasodni, elképesztően magas a válások száma, hiszen a pár cselekedetét nem feltétlenül előzte meg lényegében semmi.

  Ha külső helyen szeretnétek egybekelni, erről is még időben nyilatkozni kell, illetve a tervezett helyszínről is egyeztetni szükséges, már csak azért is, mert a hivatal dönti el, hogy a kiválasztott helyet egyáltalán akceptálják-e.

  Ha a házasságkötés jogi részletek kapcsán is szeretnétek tájékozódni, a PTK alábbi pontjait ajánljuk figyelmetekbe:

  • a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény 4: 7. §
  • 2004. évi CXL. törvény a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól 98. §
  • 1990. évi XCIII. törvény az illetékekről 33. § (2) 4. pont
  • az anyakönyvi eljárásról szóló 2010. évi I. törvény 13. §, 17. §, 27. §
  • az anyakönyvezési feladatok ellátásának részletes szabályairól szóló 32/2014. (V. 19.) KIM rendelet 12. §
 • esküvői ruha kiegészítők_táska

  Apróságról van szó tényleg. A retikülről, arról a kis női táskáról, ami természetesen a nagy napon is szükséges lesz.

  esküvői ruha kiegészítők_táska

  Mi van a táskádban?

  A menyasszony táskájáról szinte soha, sehol sem esik szó, miközben egy olyan, praktikus elemről van szó, ami valójában elhagyhatatlan, hiszen miért pont élete egyik legfontosabb napján ne volna szüksége néhány kardinális apróságra a leendő feleségnek. Zsebkendő, tükör, rapid sminkkészlet, egy aprócska üveg víz, telefon, töltő, stb. Tulajdonképpen csak a szokásos. Minderről persze tudjuk, hogy egyike sem elhagyható, illetve a lista mindig kiegészíthető még egy-egy plusz elemmel.

  Passzolnia kell az esküvői ruhához

  A probléma leginkább azzal szokott lenni, hogy miután az utolsó nap éjjelén jut eszedbe, hogy táska is kelleni fog, viszont a harmincnégy meglévő retikülöd egyike sem passzol a legkevésbé sem a ruhádhoz, kapkodni kezdesz, többnyire reménytelenül. Színben és stílusban is megfelelő darabot nagyon nehéz lesz találni az utolsó pillanatban, a képeken azonban nem mosolyoghatsz egy fekete bőrtáskával, vagy egy vörös, egyébként gyönyörű, ám ilyenkor inkább bizarr modellel a válladon.

  Mit tehetsz, ha baj van?

  Ha nem gondoltál a táska kérdésére már az esküvői ruha kiválasztásakor, akkor nincs más lehetőséged, mind azonnal felhívni minden barátnődet, aki a meghívottak listáján szerepel, hogy segítsen. Mivel mondjuk 20 nőnek összesen van vagy 200 db női táskája, elég komoly esélyed van arra, hogy találtok vészalternatívát. Előnyben a már házas csajok, mert nekik valószínűleg még megvan az esküvői retiküljük. Pánikra semmi ok! Viszont siess, ha későn döbbensz rá erre az apró kis bakira, mert nagyon báni fogod, ha táska nélkül maradsz az esküvőn.

   

 • 1968-Cadillac-Sedan-de-Ville

  Hiszen talán ez az egyetlen olyan dolog az esküvőn, ami kifejezetten a leendő férjek reszortja szokott lenni…

  1968-Cadillac-Sedan-de-Ville

  Régi szokás, hogy a menyasszonyt szép, ritka, izgalmas autóval, vagy néha hintóval szállítják az esküvő helyszínére, akár egy valóságos hercegnőt. Ebben az a legérdekesebb talán, hogy a menyasszony az a személy, akit ez az autómizéria a legkevésbé szokott érdekelni (mint általában a nőket az autók). Ettől még persze olyan hagyományról van szó, ami valahogyan a pár érdeklődésétől és életkorától függetlenül része a nagy napnak. És kettőjük közül többnyire a férj értékeli valamennyire is ezt a talán kissé feleslegesen fellengzős külsőséget.

  Oldsmobil, vagy menő versenyautó?

  Számos cég áll rendelkezésetekre világszerte, melynek kifejezett célja, hogy jeles napokra adjon bérbe izgalmasabbnál izgalmasabb autókat. Érdemes egy kicsit végiggondolni a repertoár szemezgetése közben, hogy mi az, ami miatt valamiképpen egy -egy típus mégiscsak jobban passzolna hozzátok. Ha szeretitek az ’50-es évek amerikai életérzését és a rockabilly sem áll tőletek túl távol, akkor valószínűleg adja magát egy öreg amerikai gép. Ha meg a lendület az a szó, ami legjobban összefoglalja a kapcsolatotokat és közös életeteket, valószínűleg egy menő sportkocsi lesz a leghatásosabb szimbólum. Mindebbe persze senki sem gondol majd bele, de nem baj, ha itt-ott rejlenek finom utalások is.

  Fontos, hogy fehér legyen?

  Ha vőlegényedet kérdezed, azt fogja mondani, hogy nem. Ezért a legjobb, ha színben Te döntesz, típusban pedig párod (ha csak nem hagyod rá inkább teljességében a döntést). Összességében persze annyira fontos a szó csupán, amennyire manapság bármilyen dogma az esküvők kapcsán: szinte semennyire. Ahány pár, ahány ember ahány esküvő, – annyi szokás.

  A fehér autó persze nagyon feltűnő, de nem kevésbé feltűnő az sem, ha egy meggypiros, 1968-as Caddilac De Ville-ből szállsz ki, vagy éppenséggel egy égszínkék, 1965-ös Ford Mustangból. A bilikék Trabant, vagy a kiskád-színű Zaporozsec megint más kategóriát képviselnek, de ezen az egész autó-kérdéskörön is jól érezhető, hogy minden csak rajtatok és kapcsolatotok sajátosságain, humorotokon, komolyságotokon, vágyaitokon múlik.