Esküvő a Dunakanyarban

Az esküvő helyszín kiválasztása komoly döntés, hiszen meghatározza az egész ceremónia hangulatát. A Dunakanyar mesebeli táj; az erdő illatával, a folyó és patakok halk zúgásával elbűvöli az ide látogatót. Öröm látni a frissen egybekelt párok mosolyát, ahogy körbe tekintenek a Salamon-torony tetejéről, vagy a Fellegvár teraszáról, majd boldogan egymásra néznek, közös életük kezdetén. Ide várunk benneteket is!

Helyszínek

Mondd ki a boldogító igent Visegrádon, az esküvők városában!

Rólunk mondták

„...nem találtunk volna szebb és jobb helyet életünk legfontosabb napjának átélésére, ezt az egész rokonság és barátok visszajelzése is igazolja.”Vető-Boros Krisztián és Tímea a Sirály Étteremről
„Köszönjük az esküvőnk szervezésében és lebonyolításában nyújtott magas szintű professzionalizmust és segítséget. Köszönjük, hogy maradandó, örök értékű élménnyé varázsoltátok az esküvőnket. Extra köszönet a felszolgáló személyzetnek /Milán és Feri/.”Márton Tomi és Clare a Renaissance Étteremről

Blog bejegyzések

 • kiralyi-palota-12

  Most nem italtippekkel fogunk előrukkolni. Ismét az időzítés a gesztus általi megfelelő kommunikáció lesz terítéken.


  kiralyi-palota-12

  Baj van, ha valami miatt elmarad a welcome drink, hiszen a várakozó násznép akár egy órát is időzhet a ceremónia helyszínén, mielőtt megkezdődne a szertartás. Ráadásul sokan vezetnek (még). Szükséges tehát a gyerekekkel, a sofőrökkel és az egy kupicával szívesen elfogadó vendégekkel is kalkulálni. A probléma a harmadik szegmenssel lehet, de erről nagyon kevesen beszélünk általában, ha az esküvőkről van szó…

  Az a gond, hogy a “vendéglátó”, aki jelen esetben az ifjú pár, kellemetlen helyzetben lehet akkor is, ha nem készül alkoholos welcome drinkkel, illetve esetleg abban az esetben is, ha bőven számol pálinkával és hasonló töményitalpokkal. Azt persze senki sem gondolja, hogy az esküvőn nem fogy majd alkohol, ahogyan azt sem, hogy ne akadna majd egy-egy barát, esetleg rosszabb esetben rokon, aki nem igazán tudja meghatározni saját kapacitását illetően a mértékeket. Itt arról van egész konkrétan, hogy alig lehet annál rosszabbat elképzelni, hogy mondjuk akár csak egy kisebb klikk nekilásson komolyabban inni már a ceremónia előtt, s az esetleges kisebb-nagyobb csúszások mellett végül tök részegen érkezzenek meg házasságkötésetek helyszínére (mondjuk a tempomba). Ezt el kell kerülni. Erre pedig egy igazán belevaló ceremónoiamester, vagy egy komoly vőfély megfelelő figyelmet tud fordítani.

  Nem gondolunk itt radikális megoldásokra, és valójában nincs is olyan konkrét variáció, ami minden eshetőségre gyógyír lehet. Attól azonban mindek leendő párt óva intenénk, hogy a közbejött csúszást esetleg töményitalok gyakori körbekínálásával próbálják kompenzálni. Ennek a megoldáésnak még sosem volt igazán jó vége…

   

   

 • n-WOMAN-READING-BOOK-628x314

  Na igen. Mert a hajad tökéletes kell, hogy legyen. De hogyan lehet ezt a nagy napon probléma és kapkodás nélkül megoldani?


  n-WOMAN-READING-BOOK-628x314

  A fentiekből talán az következik, hogy most kifejtjük a tuti válaszokat és a mindenek feletti megoldást, de sajnos nem megy ez ilyen könnyen. A nő haj szeszélyei kapcsán különösen nem.
  Van ugyanis két alapvető probléma: az egyik az idő, és főként az annak múlásából fakadó anomáliák, míg a másik az idegrendszer AZnapi nem csekély leterheltsége (röviden: a feszkó). Sajnos ez a két jelenség, mint rizikófaktorok, együtt fejtik ki korántsem pozitív hatásukat. A konkrét tárgyalandónk tekintetében ez valahogy a következőképpe fest.

  Nem lehet tudni, hogy mikorra érdemes a fodrásszal egyeztetni. Még délelőtt? Amikor több esély van ara, hogy leülj arra a nem kevés időre a fodrász székébe, hogy öszeállítsa Neked azt a bizonyos hajkölteményt? Vagy jobb lesz közvetlenül az esküvő előtt, amennyire csak lehet? Az első variációval az a baj, hogy nehéz lesz megtartanod a hajad a hátralévő hosszú-hosszú órákra olyan formában, ahogyan azt elkészítette fodrászod. A második nehézségei ott kezdődnek, hogy mi van, ha valami közbejön és egyszerűen nem lesz idő már a fodrászra. Egyik rosszabb, mint a másik.

  Még szerencse, hogy az idejekorán törénő egyeztetéssel, a megbízható fodrász kiválasztásával, illetve az egyéb feladatok lehetőség szerinti kiszervezésével szinte biztos, hogy a hajad körüli teendőket illetően nem lesz gond. Valójában ez is csak egy olyan feszültségfaktor, ami normális szervezés mellett az ég adta világon semmilyen problémát nem fog jelenteni. Légy egész nyugodt effelől!

 • Bob Harvey és Annette Callahan története következik…

  bob_es_annette


  Egyszerű, mondhatni szokásos középiskolai szerelemnek indult az övék. A lány kíváncsian figyelte, ahogyna a fiú társaival játszik a meccseken, míg a fiú barátaitól igyekezett megtudni, ki lehet az a szép lány? Hamar kiderült, hogy érdeklődésük kölcsönös, majd randevúzni kezdtek, s hamar egy pár lett belőlük. Óriássi hatással voltak egymásra, ám ahogyan ez lenni szokottoly gyakran az ifjúkori, iskolás szerelmekkel, Bob és Annette kapcsoltának is vége szakadt, amikor másfelé sodorta őket az élet. Annette férjhez ment, majd nem sokkal később Bob is megházasodott. Tulajdonképpen leélték az életüket anélkül, hogy akár egyetlen alkalommal is találkoztak volna szakításukat követően.

  Bob, aki kétszer is házasodott, s végül elveszítette második feleségét, 2018-ban egy súlyos egészségügyi beavatkozássorozat kellős közepén tartott hazafelé autójával, amikor meghallotta egykori, Annette-el közös dalukat a rádióban. Zokogásban tört ki, s elhatározta, hogy megkeresi egykori szerelmét, akinek emlékét 1961 óta valójában sosem tudta kitörölni fejéből. Nem kellett sokat kutatnia, hiszen az interneten könnyedén megy az ilyesmi, még az USA-ban is, ahol rengetegen élnek…

  Első újratalálkozásukkor kiderült, hogy Annette 2 éve özvegy, s az elmúlt 63 évben számos alkalommal próbálta elérni Bobot, de esélye sem volt megtalálni őt, aztán feladta a kutatást. A szíve mélyén azonban remélte, hogy egyszer újra találkozhatnak még. Az együtt töltött napot követően néhány héttel Bob ismét megjelent, s a tengerparton megkérte Annette kezét, aki igent mondott. Még az év októberében, 80 éves korukban összeházasodtak, s azóta is együtt élnek.

  Ki hitte volna, hogy mindez lehetséges? Annyit lehet olvasni a szerelemről, a hűségről, az odaadásról, de ilyen töténetek valóban nem minden nap jönnek szemben velünk az utcán. Isten éltesse az “ifjú párt”!