Romantikus séták Visegrádon – A Mogyoró-hegy

Kis városunk telis-tele van olyan helyekkel,  melyek egy romantikus, kettesben töltött séta keretein belül nagyon könnyen elérhetőek, – olyan helyekkel, melyek örök emlékül szolgálhatnak számotokra esküvőtök leendő helyszínéről, Visegrádról…


A Mogyoró-hegy, mint a Pilis egyik népszerű erdei kiránduló célpontja, több pontról is nagyon könnyen elérhető, függően attól, hogy többet, vagy kevesebbet szeretnétek sétálni. Az egyik legszebb útvonal, amit javasolni tudunk, a Salamon-torony felett található Sibrik-dombról indul, s az autók által használt, forgalmas úttól eltávolodva hatol be az erő gyönyörű sűrűjébe, ám végig aszfaltúton haladva, így bakancs, túraruha egyáltalán nem szükséges. Maga a séta nagyjából 30-40 percet vesz igénybe kényelmesen haladva, odafent pedig a hegytetőről gyönyörűséges kilátás nyílik a Dunakanyarra. A hegyen található épültek közül több is Makovecz Imre munkája, az Erdészeti Erdei Iskola ezek közül a legkomolyabb méretű, ám az egyik legkedvesebb az a kis erdészház, mely a mai napig funkciója szerint működik, s környezetében számos állat (lovak, muflonok) is található istállókban, elkerített részeken. (Szarvasokkal, őzekkel egyébként találkozhatunk a hegyen lévő mini-vadasparkban is, ha van egy kis szerencsénk).

Ez a séta egész biztosan emlékezetes marad, azoknak a szerelmeseknek pedig kiemelten ajánljuk, akik a ceremóniát a Salamon-toronyba, vagy környékére tervezik, hiszen ennél tökéletesebb hangolódási lehetőséget keresve sem találni.

Scroll to top