Nászút egy kastélyba (2. rész)

Folytatjuk előző bejegyzésünket, és mutatunk két újabb kastélyt, melyek kiváló választások lehetnek egy mesébe illő nászúthoz.

kastély02

Ha Németországba utazik az ember, nehezen fogja kikerülni a kastélyokat. Érdemes azonban délebben is szétnézni, hiszen a mediterrán vidék is bővelkedik ezekben a kortalan épületekben, melyek képen is szemet gyönyörködtetőek, de élőben látni ezeket a nemes monstrumokat valóban lélegzetelállító. Nászúthoz, de egy romantikus vakációhoz is ideális helyszínek lehetnek, ahol mindketten úgy érezhetitek, hogy egy időutazáson vesztek részt. Az idővel azonban nem érdemes fukarkodni, hiszen a kastélyok rendszerint olyan közegben helyezkednek el, mely önmagában is bővelkedik a látnivalókban. Mutatjuk, miket ajánlunk a melegkedvelő pároknak.

Castello di Vicarello, Olaszország

Toszkána már önmagában is megér egy felfedező utat. Az ételek, a levendulaillat és az a rusztikus szín- és fényvilág, amely a hely sajátja, könnyen rabul ejti a látogatók szívét. A várkastély a lustán hullámzó dombokról már messziről kitűnik, és minden napszakban meseszép. Persze érdemes a nyárutóra tervezni az utazást, amikor a szőlők és citrusok roskadoznak és mindent átjár a mediterrán varázslat, vagyis az utánozhatatlan toszkán napfény. A csaknem ezeréves kastélyszálló egyébként kívül-belül nagyon igényes és festői; a berendezés autentikus, mintha csak egy romantikus filmből szalajtották volna.

Chateau Raysse, Franciaország

Ha egy borostyánnal futtatott középkori várkastélyra vágytok, amely megidézi a lovagkori történeteket és mondákat, akkor a délnyugat-franciaországi Chateau Raysse kitűnő választás lehet számotokra. Ez a régió egyébként is bővelkedik a középkori hangulatú városokban és falvakban, mivel már nagyjából 500 éve nem volt itt jelentős háború, így az épületek és a táj hűen őrzik a régi korok arculatát. A kastélyra és a környékére éppen ezért érdemes bőséges időt szánni, hiszen a szálló a Dordogne-folyótól nem messze van, amely mentén sorra találhatóak a festői községek, köztük az UNESCO világörökség részévé választott Sarlat is.

Scroll to top