Esküvő a Dunakanyarban

Az esküvő helyszín kiválasztása komoly döntés, hiszen meghatározza az egész ceremónia hangulatát. A Dunakanyar mesebeli táj; az erdő illatával, a folyó és patakok halk zúgásával elbűvöli az ide látogatót. Öröm látni a frissen egybekelt párok mosolyát, ahogy körbe tekintenek a Salamon-torony tetejéről, vagy a Fellegvár teraszáról, majd boldogan egymásra néznek, közös életük kezdetén. Ide várunk benneteket is!

Helyszínek

Mondd ki a boldogító igent Visegrádon, az esküvők városában!

Rólunk mondták

„...nem találtunk volna szebb és jobb helyet életünk legfontosabb napjának átélésére, ezt az egész rokonság és barátok visszajelzése is igazolja.”Vető-Boros Krisztián és Tímea a Sirály Étteremről
„Köszönjük az esküvőnk szervezésében és lebonyolításában nyújtott magas szintű professzionalizmust és segítséget. Köszönjük, hogy maradandó, örök értékű élménnyé varázsoltátok az esküvőnket. Extra köszönet a felszolgáló személyzetnek /Milán és Feri/.”Márton Tomi és Clare a Renaissance Étteremről

Blog bejegyzések

 • cherry-blossoms-900x600

  Április elejére szép lassan virágba borult minden! A jegyes fotózás talán legtökéletesebb pillanatai ezek, tehát érdemes sietni!


  cherry-blossoms-900x600

  “Tavasszal minden virágba borul”, ahogyan a réges-régi, középkori latin dal is tartja. És valóban. Márciusban még csak egy-egy fa, egy-egy virág bontogatja a virágait, áprilisra azonban teljes erjével éled újjá a természet a hosszú tél után. Szinte természetszerűleg ott harsog a fák között, a patakok kanyarulataiban, a tisztásokon Vivaldi világra szóló tétele.

  A jegyes fotók elkészítése kapcsán az sem baj, ha még relatíve messze van az esküvő időpontja, hiszen már jegyben jártok és a nagy nap időpontját is kitűztétek. Már csak egy jó fotósra és egy szabad, verőfényes, szabad délutánra van szükség. És persze a helyszín kiválasztására.

  Jegyes fotózás – Közelebb, mint hinnéd

  A hangsúly a virágzó fákon van tehát, ez pedig azt jelenti, hogy akár a saját kerted is tökéletes helyszín lehet, esetleg a legközelebb eső kis park, vagy erőszéli szakasz.

  A fővárosban élők számára a legcélszerűbb helyszínek a jól ismert fás övezetek mellett (Városliget, Városmajor, stb.) azok a kevésbé ismert arborétumok és szabadtéri növénygyűjtemények lehetnek, melyek a belváros szívében élők számára is hozzáférhetőek és hihetetlenül gazdag teret adnak a fotózáshoz.

  A Pinterest, vagy az Instagram pedig tele van jobbnál jobb beállítási tippekkel, ötletekkel, variációs lehetőségekből nincs hiány.

  A leendő ifjú pár adott, fotóst gyorsan kerítsetek, akár a föld alól is, és tényleg siessetek, hiszen nemsokára átveszi az uralmat a zöld szín a természet felett, rohanunk a nyárba, ez a virágzás rövid ideig tartó kis ajándéka Földünknek.

   

   

   

 • spun-silk-silver-band-7

  Nem csupán monogramokat, vagy az esküvő dátumát gravíroztathatod a jegygyűrű belső oldalára.
  Hanem lényegében bármit…


  spun-silk-silver-band-7

  Ha láttad már anyukádék, vagy a nagyszüleid karikagyűrűjének belsejét, láthattad, hogy mi a klasszikus megoldás. A házasságkötés dátuma, esetleg a másik beceneve, ne adj Isten ezek kombinációja. De nagyjából ennyi. Te viszont lehetsz ennél sokkal, de sokkal kreatívabb is!

  Hangfrekvencia

  lehet ezt sokféleképpen, de nézzük a legegyszerűbbet: letöltesz egy teljesen egyszerű hangfelvevő programot a számítógépedre, elindítasz egy felvételt, felmondod jövendőbelid nevét, vagy, hogy nagyon szereted Őt, vagy bármit, amit fontosnak érzel, majd leállítod a felvételt, készítesz egy print screent, kivágod a hangfrekvencia görbéjét, és már mehet is a kép az ékszerészhez, aki gond nélkül belevési azt párod gyűrűjének belsejébe. (Ezt persze mindketten megcsinálhatjátok, úgy az igazi!)

  EKG

  Ez egy kicsit macerásabb megoldás, ha a saját EKG-d részletét szeretnéd megörökíteni, ezért ér csalni egy kicsit. Már csak azért is, mert az egészséges átlagemberek EKG-ja ránézésre nem szinte tökéletesen egyforma.
  Rajzoltass szívdobbanást a gyűrű belsejébe!

  Egy másik dátum

  Nyugi, semmi kellemetlenségre nem gondolunk. Viszont az a helyzet, hogy a pasik bár az esküvő dátumára maguktól is emlékeznek jó eséllyel egy életen át, megismerkedésetek dátumára már nem olyan biztos. Nos, akár ezt a kevésbé memorizált időpontot is megőrizhetitek az örökkévalóságnak.

  Vannak még kreatív ötleteid jegygyűrű gravírozás kapcsán? Oszd meg velünk bátran a Facebookon!

 • 5b9eb0ef3cccd11d008b4576-750-500

  …ami azért lehet igazán érdekes, mert sokan közületek egész biztos, hogy idén nyáron tartjátok majd a nagy napot.

  5b9eb0ef3cccd11d008b4576-750-500

  Még nem késő szervezkedni

  Az esküvőszervezés egy hosszadalmas és embert próbáló, minden esetre nem kevés segítséget és szakértelmet igénylő feladat feladat. Ennek ellenére őszintén mondhatjuk, hogy semmivel sem vagytok elkésve, ha mondjuk júliusban, augusztusban szeretnétek összeházasodni, amennyiben:

  • megvan a helyszín és legkésőbb a napokban hivatalosan is lefoglaljátok
  • tudjátok már az időpontot
  • körvonalazódott a meghívottak száma.

  Minden más összeállítására még van időtök.

   

  Ne stresszeld magad!

  Igen, könnyű azt mondani, tudom. De tényleg fontos, hogy ne őrülj bele a szervezésbe már márciusban, hiszen nem sok értelme van annak, hogy mire eljön az esküvő napja, Téged már csak ideggyógyász szakorvosi engedéllyel lehessen emberek közé engedni. Lazulj bele az egészbe, amennyire csak lehet! Szedd össze mindazon feladatokat egy csokorba, amelyekkel egyszerűen nincs időd és türelmed foglalkozni, és vagy add át a szervezés egy részét profi esküvőszervezőnek, vagy alakíts egy teamet a legjobb barátok segítségével, és hidd el, segíteni fognak és minden flottul megy majd.

  Étel, ital, zene, díszek…

  Itt talán a zene a legfontosabb, hiszen a menü összeállítására van még pár hónapod, amennyiben a helyszínt már lefoglaltad és a hely étel-ital területen is vállalja a teljes körű szoláltatást. A zenekart és/vagy a DJ-t azonban hívd fel a napokban, mert bizony sok az esküvő a nyár folyamán és van, aki már egy évvel korábban lecsap a legkiválóbbak ígérkező időpontokra.

  Milyen idő lesz?

  Ezt nem tudhatod, így íme egy újabb pont, amivel nem kell foglalkozz. Ha a helyszín profi, esküvőszervezésben tapasztalt, akkor van alternatívájuk egy szabad téri esküvő kapcsán is a viszonylag gyors és akadálymentes esővédelem megoldására. Kérdezz rá, beszéljetek róla, de ne aggódj ezen túl sokat.
  Most dőlj hátra, igyál megy egy finom kávét és hagyd, hogy megtörténjen veled a tavasz. Nézd csak, odakint hét ágra süt a nap!