Esküvő a Dunakanyarban

Az esküvő helyszín kiválasztása komoly döntés, hiszen meghatározza az egész ceremónia hangulatát. A Dunakanyar mesebeli táj; az erdő illatával, a folyó és patakok halk zúgásával elbűvöli az ide látogatót. Öröm látni a frissen egybekelt párok mosolyát, ahogy körbe tekintenek a Salamon-torony tetejéről, vagy a Fellegvár teraszáról, majd boldogan egymásra néznek, közös életük kezdetén. Ide várunk benneteket is!

Helyszínek

Mondd ki a boldogító igent Visegrádon, az esküvők városában!

Rólunk mondták

„...nem találtunk volna szebb és jobb helyet életünk legfontosabb napjának átélésére, ezt az egész rokonság és barátok visszajelzése is igazolja.”Vető-Boros Krisztián és Tímea a Sirály Étteremről
„Köszönjük az esküvőnk szervezésében és lebonyolításában nyújtott magas szintű professzionalizmust és segítséget. Köszönjük, hogy maradandó, örök értékű élménnyé varázsoltátok az esküvőnket. Extra köszönet a felszolgáló személyzetnek /Milán és Feri/.”Márton Tomi és Clare a Renaissance Étteremről

Blog bejegyzések

 • easyrider10-e1563053922353

  A múlt alkalommal kimaradt néhány fontos szabály, melyekkel a legvadabb esküvői meghívottak számára szeretnénk egy rövid, de hasznosnak vélt know how összeállításával segédkezni abban, hogy ne rúgják ki őket a helyszínről ideje korán (kilenc előtt). Pótoljuk!

  easyrider10-e1563053922353

  Ne drámázz a barátnőddel!

  Igaz, hogy általában a nőket szokták azzal vádolni, hogy valami apróságon kikészülnek és azonnal ordibálásban és asztalborogatásban törnek ki, azonban a részeg férfiak esetében sem teljesen ritka az efféle viselkedésforma. Ezúttal azonban tartózkodjunk a hasonló megnyilvánulásoktól, mert 1.: senkit sem érdekel; 2.: senkit sem érdekel.

  Mindenki imádja a stílusod, de próbálj meg az alkalomhoz öltözni

  Már amennyiben nem szerepel a meghívón, hogy nincs dress code. Ha nem szerepel, hogy van dress code, az minden bizonnyla (99% körüli eséllyel) azt jelenti, hogy van, tehát hagyd most egy kicsit a Shelly’s bakancsot hawaii inggel és kérj kölcsön a bátyádtól egy közepesen nem rossz zakót, plusz egy hozzá a lehetőségek szerint leginkább illeszkedő nadrágot.

  Nem baj, hogy szerinted “semmi értelme a papírnak, a szerelem a lényeg”

  Végezetül még egy lényeges dolog (ne feledjük azonban, hogy az ilyen lényeges dolgok tárháza az ifjú pár habitusától függően akár kiapadhatatlan, vagy akár a végtelennel is konvergáló lehet): ne hangoztasd, hogy szerinted hülyeség az esküvő, mert úgyis csak egy papír. Ezzel már úgyis előálltál a legénybúcsún (ha a vőlegény baráti köréből érkeztél), ott sem volt túl nagy sikere, itt viszont az is lehet, hogy mindenféle tapintatlanságot félretéve egész egyszerűen kikísérnek a helyszínről, ha az addigi kellemetlenségeket még le is nyelték. A kísérő személy sokszor az egyik örömapa szokott lenni, hiszen ő már elég sok mindent látott és ezen az estén valahogy nem akar még többet.

  Féktelen vadság. Vulkánszerű ösztönkitörések. Maximumra hajtott individualizmus. Nos, amennyiben meghívtak egy esküvőre, melynek intézményrendszerével alapvetően nem értesz egyet, ráadásul féktelenül vad vulkánszerű ösztönkitöréseket produkálsz napjában többször is, valamint úgy érzed, hogy a társadalomtörténet individualizmus kérdéskörét érintő fejezetei számodra arc poetica értékűek; keress magadnak valami hatékony elterelő akármit az esküvő idejére, vagy légy belátó és hivatkozz inkább önfeledten egy épp aznapra eső berlini gánzenrózisz koncertre.

   

 • easyrider10-e1563053922353

  Van néhány alapvető fontosságú alapszabály, amelyeket érdemes, vagy még inkább “tanácsos” betartani egy esküvőn, amennyiben a meghívottak listáján mi magunk is helyet kaptunk.

  easyrider10-e1563053922353

  A plusz egy fő valóban plusz egy fő

  Tényleg csak egy valakit vigyél magaddal pluszban, ez az egy valaki pedig (ha esetleg nem elég nyilvánvaló a meghatározás), többnyire a párod kellene, hogy legyen. Előfordulhat, hogy a tesódat viszed, persze, ezzel talán nincs is gond, de ne értsük félre a meghívóban virágnyelven foglaltakat. Egy random haverodat, vagy barátnődet ne vidd magaddal, mondván, hogy “hát plusz egy fő…” – hidd el, nagyon kellemetlen tud lenni egy ilyen félreértés.

  Az elején csak óvatosan!

  Természetesen az alkoholfogyasztásra gondolunk, és talán jobb azonnal megjegyezni, hogy inkább végig csak óvatosan, és lehetőleg egymásra is ügyelve. Hidd el, hogy nem lesz az úgy jó a jövőben sem, ha a friss házasoknak az marad meg legerőteljesebb benyomásként az esküvőjükről, hogy folyamatosan röhögtél és marháskodtál a ceremónián, majd tíz körül úgy kellett elvitetni egy taxival és hat másik meghívott segítségével.

  Nem jó poén beordítani a “szóljon most, vagy hallgasson örökre” után

  Pedig sokan megteszik. Főleg azért, mert senkit sem penderítenek ki emiatt egy esküvőről, hiszen  mindenkinek remek a humorérzéke ugyebár. Ha lehet, ezt mellőzzük inkább, mert nagyon kellemetlen heteket okozol az ifjú pár azon tagjának, amelyik elhelyezte a te nevedet is a meghívottak listáján.

  Mit ne csinálj még egy esküvőn, még annak ellenére sem, hogy neked se Isten, se ember nem szabhat határokat, mert vadnak születtél? A következő bejegyzésünkből kiderül.

   

   

 • kar_rom

  Hogy hol…? Bárhol! Hiszen a választék és a lehetőségek tárháza hatalmas, így nem lesz nehéz megtalálnotok a tökéleteset.

  kar_rom

  A Karácsony a családi összejövetelek ünnepe, amikor még azokat is viszontláthatjátok, akikkel az év többi részében ilyen-olyan okokból nem tudtok találkozni. A nagy evések, az ajándékbontások, a nosztalgia és megannyi kellemes beszélgetés melegágya ez az ünnep. Azonban nemcsak a nagycsalád fontos ilyenkor, hanem az apró, még kialakulóban lévők is, avagy ti ketten… vagy hárman, négyen, ha már esetleg vannak apróságok is. A karácsonyi időszaknak mindennemű összetartozásról kell szólnia, amit nemcsak otthon tudtok megünnepelni. Lássuk, miért érdemes kiruccannotok a „téli szünetben”!

  Az otthon ott van, ahol Ti vagytok

  Talán klisésen hangzik, de igaz. Manapság sajnos nem sok fiatal teheti meg, hogy álmai otthonában éljen egy olyan környezetben, ahol a téli időszak a megtestesült álom. Töltsétek az ünnepeket egy valóban meghitt helyen, távol a szomszédok lármájától, a mindennapi környezetetektől, akár egy olyan helyen, ahol kényeztetve vagytok.

  Mindenkinek szüksége van egy kis giccsre

  Narancs-, fahéj- és mályvaillat, hófehér táj, fények, a kandallóban ropogó tűz… Még aki nem is vallja be, az is valószínűleg másodperceken belül képes lenne ellazulni és átadni magát a leírt képnek. Mi értelme is lenne ellenállni? Minden bizonnyal felejthetetlen élmény lesz, ha kicsit belefeledkeztek a naiv, ünnepi áhítatba.

  Wellness

  Na, persze, nem kell magatoknak megraknotok a tüzet… S mi több, napjainkban már szinte minden hotel alapszolgáltatásai közé tartozik a wellness részleg, amelynek egyetlen és legfőbb funkciója a ti ellazulásotok, valamint testi, lelki megtisztulásotok. Nincs is jobb időszak ennél, mikor amúgy is a szabadságotokat töltitek, és feltehetően túl vagytok már néhány túlontúl bőséges lakmározáson.

  Kikapcsolódás mindenkinek

  Az ünnep egy markáns része a finomabbnál finomabb ételekről szól. Márpedig ezeket elkészíteni nem kis feladat még a legrátermettebb konyhaművészeknek is. Nem beszélve az előkészületekről, a takarításról és az utolsó pillanatban beszerzendő apróságokról. Akárhogy is vesszük, sok stresszel jár, ami olykor nem egyenlően oszlik el a családtagokon, amit kompenzálhattok azzal, ha egy olyan helyen töltötök néhány napot, ahol egyedüli kötelezettségetek, hogy átadjátok magatokat a pihenésnek.